Popis
Golestan White rýže je pěstována na úpatí himalásjkých hor, kde díky speciálnímu klimatu a složení půdy získává speciální chuť a vůni. Bývá podávána jako příloha k rozmanitým kari, dušenému či pečenému masu, nebo jako hlavní ingredience v klasickém pokrmu biryani. Basmati rýže může být servírována také samotná, případně ochucená kurkumou či šafránem. Tyto obě varianty ji propůjčují charakterictický žlutavý odstín.
Složení:
- 100 % basmati rýže
Příprava:
Namočte rýži před vaření na 40 minut do vody. Propláchněte a nechte odkapat, než začnete rýži vařit. Přidejte ji do vařící vody a vařte po 5 – 8 minut na středním ohni bez pokličky. Slejte vodu, přiložte poklici a na středním ohni vyčkejte, než rýže začne bobtnat a oddělovat se od sebe.
Země původu: Pákistán
Skladujte v chladu a suchu.
Hmotnost | 5 kg |
5
JL
Jakub Lutner
skvělá rýže. Objednáváme pravidelně, jinou už nejíme. :-)
Golestan Rýže je vysoké kvality tradiční rýže z Indie a Pakistánu. Převážně slouží jako příloha k pečeným nebo grilovaným masům nebo jako součást klasické biryani. Basmati rýže se může někdy podávat bez příchutě, ale často ochucená s kurkumou nebo šafránem. Obě tyto ingredience způsobí charakteristické žluté zabarvení.