Popis
Rýžový papír se běžně používá v široké škále asijských pokrmů, zejména v čínské, vietnamské a korejské kuchyni. Má kulatý tvar, který usnadňuje plnění různými ingrediencemi. Jeho chuť je neutrální a obvykle se používá k přípravě smažených jarních závitků. Jarní závitky lze však také upéct jako zdravější alternativu k fritování či smažení.
Rýžový papír je skvělou volbou pro všechny, kteří jsou alergičtí nebo chtějí vynechat lepek ze svého jídelníčku. Je vyroben z rýžové mouky a vody. Díky pevné struktuře je snadno použitelný i pro začátečníky v kuchyni.
Před samotnou přípravou pokrmů je potřeba papír namočit do teplé vody na cca 2 minuty, aby změkl. Jinak může prasknout nebo se zlomit. Po namočení papír položte na čistou, vlhkou utěrku a přidejte náplň. Ta může být masová, zeleninová nebo kombinovaná, podle toho, jaký pokrm chcete připravit.
Po srolování položte závitek na suchou utěrku, která odsaje přebytečnou vodu. Následně můžete závitky potřít například olivovým olejem, položit na plech a upéct ve středně předehřáté troubě do zlatova. Doba pečení závisí na náplni, obvykle trvá 20 až 25 minut.
Po polévce pho jsou jarní závitky v rýžovém papíru pravděpodobně nejznámějším vietnamským pokrmem, a to díky vynikající chuti, atraktivní barvě a svěžesti. Vyzkoušejte je i vy!
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.